NOVOSTI

Startas za nove generacije


Više od 80 godina djelovanja Borovo je postupno izgrađivalo svoju prepoznatljivost kroz ime koje je postalo znak za kvalitetu. lako je tijekom prošlosti, a djelomično i danas proizvodna djelatnost Borova bila disperzirana, Borovo cipela je bila i ostala sinonim imena Borovo.

Obuća Borovo, moderno oblikovana ili standardna rezultat je želje Borova da opravda povjerenje svojih kupaca, onih koji ih već dugo poznaju i novih koji će ih prepoznati.

Startas – ručno izrađene platnene i kožne tenisice s gumenim đonom proizvedene u Vukovaru.

Startas tenisice nastale su 1976. godine i originalno su bile zamišljene za igranje stolnog tenisa. Platnene tenisice s gumenim đonom bile su u cijelosti ručno izrađene od prirodnih materijala.

Obilježile su 80-te godine u Hrvatskoj i regiji, a vrhunac popularnosti doživjele su 1987. godine kada su bile službena obuća Univerzijade koja se održavala u Zagrebu. Nakon duge stanke u proizvodnji Borovo je prije nekoliko godina odlučilo udahnuti novi život slavnom brendu Startas i iz sezone u sezonu iznenađuju nas novim raznobojnim modelima koji se i dalje ručno izrađuju od prirodnih materijala u vukovarskoj tvornici.

Startas tenisice vas mogu odvesti natrag u vrijeme kada su se cipele, kao i većina stvari nekada, proizvodile od strane ljudi koji su majstori svog zanata. I danas, u istoj tvornici u unutrašnjost Europe, čarolija ručne izrade „Startas“ tenisica se nastavlja. Ovog proljeća Startas predstavlja kolekciju pod nazivom Život u bojama Startasa. Startas tenisice dio su avanture zvane život mnogih generacija. One kao neke drage slike iz prošlosti izmame osmijeh na lice, stidljivo, blago i vrijeme na čas stane. Ostane samo mladost i ona od prije 40 godina zbog koje je Startas stvoren i ova danas za koju Startas čuvamo i s veseljem osmišljavamo i proizvodimo. Još uvijek treba jedan sat – od početka do kraja, za stvaranje svakog para tenisica, koristeći se samo tradicionalnim tehnikama ručne izrade. Dakle, kada ste dobili svoj novi par tenisica, primite ih u ruke i pogledajte izbliza. Primijetit ćete da svaki par pokazuje suptilne nijanse da je to proizvod koji je majstorski uradak ručne izrade.