NOVOSTI

PROFOKUS


Profokus će i ove godine uređivati naše male manekene na Kids Fashion Weekendu.

Povijest Profokusa seže u 1996. godinu kada je osnovana Škola Profokus. koja nakon zakonskih izmjena 2001. godine postaje ustanova službena naziva “Pučko otvoreno učilište Profokus – obrazovanje za modne dizajnere, kostimografe, vizažiste, frizere stiliste”.

Vizija Profokusa je postati vodećom modernom ustanovom u Hrvatskoj za obrazovanje u području dizajna, mode, ljepote i zdravlja te postati lider u kvaliteti pružanja obrazovanja.
Žele biti vodeći u istraživanju tehnoloških poboljšanja kao osnovi održivosti te osigurati mogućnost stručnog usavršavanja, a sve u cilju profesionalnog odnosa prema klijentima i radnim zadacima konkurentnosti na tržištu. Svojim polaznicima žele omogućiti stjecanje novih znanja i vještina kako bi brzo mogli pronaći posao i samostalno djelovati.

Osnovna djelatnost Profokusa je obrazovanje odraslih u programima osposobljavanja i usavršavanja, a programi u učilištu su verificirani pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa. Po završetku obrazovnog ciklusa i položenom završnom ispitu izdaje se uvjerenje s pravom upisa u radnu knjižicu – elektronsku evidenciju.

Od 1996. do danas verificirano je dvanaest programa za zanimanja iz područja dizajna, mode, ljepote i zdravlja.