NOVOSTI

ORALNA HIGIJENA OD NAJRANIJE DOBI – ODRŽANA ZUBIĆ ZDRAVAONICA POWERED BY BIOREPAIR


S prvim mliječnim zubićima roditelj mora početi podučavati dijete o oralnoj higijeni. Navika održavanja oralne higijene stječe se u djetinjstvu i stoga je važno da roditelji posvete dovoljno pažnje podučavanju djece mjerama oralne higijene i njihovoj motivaciji. Svjesni važnosti održavanja zdravlja dječjih zubića, u sklopu Modne akademije, održano je predavanje Zubić zdravaonica powered by Biorepair uz vodstvo stomatologinje dr.sc. Ane Kotarac Knežević. Stomatologija je malenim polaznicima i njihovim roditeljima objasnila sve o zubima, hrani koja ugrožava njihovo zdravlje, i načinima održavanja zubića.

Važnost predavanja prepoznao je i Biorepair Hrvatska, inovativna linija proizvoda za njegu zubi i usne šupljine za djecu i odrasle koja sadrži microRepair® čestice koje prilikom svakog četkanja ili ispiranja stvaraju biomimetrički zaštitni sloj, koji štiti caklinu našega zuba od erozije, plaka, kamenca i nastanka karijesa. Tu inovativnu formulu microRepair® čestica prof. Norbert Roveri patentirao je sa svojim je timom nakon desetogodišnjeg istraživanja na Sveučilištu u Bologni. Inovativne čestice imaju sastav sličan zubnoj caklini te stoga brzo i učinkovito, na prirodan način, pomažu u zaštiti zubi. Dodatna prednost Biorepair® proizvoda je da ne sadrže štetne tvari poput fluora, titanijeva dioksida, SLS-a i parabena, čime se posebno preporučuju djeci, a inovativna formula djeluje brzo i učinkovito.

Šećer je glavni neprijatelj zuba koji se nakon konzumacije pretvara u mliječnu kiselinu koja je podloga za razvoj bakterija. Konzumacijom slatke hrane povećava se i kiselost zbog koje zubna caklina postaje osjetljivija, a kako je slatka hrana često najdraža upravo djeci, važno je steći naviku održavanja oralne higijene već u djetinjstvu stoga je važno da roditelji posvete pažnju u motiviranju djeteta i podučavanju mjera oralne higijene. Stomatologinja Kotarac Knežević objasnila je roditelj može djetetu početi četkati malom četkicom već nakon nicanja prvih mliječnih zubi, na početku samo s mlakom vodom, a nakon druge godine s dječjom pastom za zube poput Biorepair® Junior pasta za zube s okusom jagode štiti od karijesa i čini zube jakima i zdravima, sadrži microRepair® čestice, a koji djeluju protiv karijesa i jačaju zubnu caklinu. Ekstrakt jagode ima okrjepljujuća svojstva i hranjive tvari za desni. Za malo stariju djecu, postoji Biorepair® Junior 7-14 god koja ima sastav kao i Biorepair® Junior s ekstraktom mente dodatno sadrži vitamin E koji je antioksidans i štiti desni i održava ih zdravima. Specijalna formulacija čini Junior pasta posebno nježnom za dječje zube jer one ne sadrže flour, titanijev dioksid, Sodium Lauryl Sulfate i parabene.  Bitno je napomenuti da, iako dijete u prvoj i drugoj godini života neće moći samostalno učinkovito očetkati zube, to nije toliko bitno jer je glavni cilj samostalnog četkanja u najranijoj dobi upravo učenje i privikavanje djeteta na provođenje svakodnevne oralne higijene. Odrastanjem će djetetova motorika postupno napredovati i četkanje će postati sve temeljitije.

Roditelji trebaju djetetu demonstrirati pravilno održavanje oralne higijene i poticati ga da samostalno provodi naučene mjere jer, poput svih drugih radnji, malo dijete se četkanju uči oponašanjem roditelja.

Zapamtimo, zdravlje počinje u ustima, a zdrava caklina je rješenje za zdrav i lijep osmijeh pa higijeni usne šupljine treba posvetiti posebnu, svakodnevnu pažnju.

Biorepair® linija proizvoda za odrasle sadrži paste za zube: Biorepair® Active Shield Oral care PRO, Biorepair® Fast Sensitive Repair Biorepair®PRO WHITE, Biorepair® Total Protective Repair, vodicu za usta i četkicu za zube koja svoj zahvaljujući inovativnom principu nagnutosti prema naprijed omogućuje efikasnije čišćenje zubi i odstranjivanje do 90% više plaka.Ostavi svoj komentar

Your email address will not be published.