NOVOSTI

Sweet Beat


Iza brenda Sweet Beat krije se modna dizajnerica i majka Nika Valentić sa svojim malim ali stručnim timom. Kvaliteta izrade i materijala, udobnost i funkcionalnost osnovni su principi Sweet Beat dizajna, dok estetiku obilježavaju razigrani i maštovito kombinirani dezeni. Svaki komad proizvodi se u svega nekoliko primjeraka, pa funkcionira kao svojevrsni predložak Sweet Beat estetike. Ovdje dizajneri uživaju u slobodi kreiranja vlastitog sistema proizvodnje, neovisno od uvriježenog modnog sistema. Eksperimentirajući s različitim načinima poslovanja Sweet Beat njeguje i razvijaja humaniji pritup.

Call it Magic, Call it True – ujedno je naziv i poruka brenda Sweet Beat kojom nam se predstavio na jesenskom Kids Fashion Weekend Showroomu. A što je to bilo toliko čarobno a istodobno stvarno? Za osnivačicu “friškog” brenda, a ujedno majku dvije curice nema dvojbe – TO je povratak u djetinjstvo i njegovanje djeteta u nama. Kreativni proces izrade kreacija nadahnut dječjom slobodom i kreativnošću očituje se u nestašno kombiniranim dezenima i gotovo nepovezanim kreacijama iz kojih vibrira tek ta nevina dječja zaigranost.

Štoviše, zaigranost je sama nit vodilja brenda na svim razinama, pa će se Sweet Beat u svom daljnjem radu “poigravati” i na razini uvriježenog modnog sistema, eksperimentiranjem različitim formama proizvodnje i prezentacije. Jer, naravno, u modnome svijetu – to bi napravilo svako dijete.

 

Facebook: @SweetBeatDesign

Instagram: @sweet.beat.design