NOVOSTI

Salvit – Mame vjeruju, djeca vole!


Jedinstvena linija proizvoda Salvit nastala je ekstenzivnim istraživanjima potreba potrošača i inovativnih oblika primjene nutraceutika i dodataka prehrani. Suočeni s izazovima modernog vremena osobito smo se posvetili istraživanju dječjih potreba tijekom različitih perioda rasta i razvoja.
Linija Salvit sadrži proizvode ciljano formulirane za specifične nutritivne potrebe, inovativnog oblika primjene koji će osigurati unos potrebnih nutrijenata na prihvatljiv i učinkovit način. Razvijen u suradnji s renomiranim europskim partnerima i timom stručnjaka posvećenih izvrsnosti, inovacijama i najvišim standardima kvalitete, Salvit osigurava suplementaciju temeljenu na znanstveno priznatim spoznajama, istovremeno ispunjavajući očekivanja potrošača.

Ono što razlikuje Salvit od niza drugih proizvoda na tržištu su – odličan okus te za djecu praktični i najprihvatljiviji oblici primjene. Naime, uočeno je da su glavni problemi suplementacije u djece upravo neprihvatljiv okus i način primjene. Da bi se roditeljima olakšao ovaj izazov, Salvit donosi pomno promišljene recepture u oblicima i okusima koje djeca vole!
Mame vjeruju, djeca vole!

ZAŠTITA OD SUNCA
Izlaganje suncu je neizbježno ali i neophodno za sintezu određenih nutrijenata u našem organizmu, međutim ponavljanje nezaštićene izloženosti sunčevim ultraljubičastim zračenjima može uzrokovati oštećenja kože, oštećenja oka, slabljenje imunološkog sustava, te maligna oboljenja kože koja su u porastu među sve mlađom populacijom. Sunčeva svjetlost sadrži tri tipa ultraljubičastih zraka: UVA, UVB i UVC. UVA zrake uzrokuju starenje kože i boranje te doprinose oboljenjima kože, poput melanoma. Budući da UVA zrake prolaze kroz ozonski sloj (zaštitni sloj atmosfere ili štit, koji okružuje zemlju), njihovom zračenju smo najizloženiji. UVB zrake su također
opasne, uzrokuju opekline od sunca, kataraktu (zamagljivanje očne leće) i imaju negativan učinak na imunološki sustav. Također pridonose nastanku melanoma. Nastanak melanoma, najopasnijeg oblika raka kože, povezan je s ozbiljnim UVB opeklinama koje se najčešće javljaju u dobi do dvadesete godine života. Većinu UVB
zraka apsorbira ozonski sloj, ali dovoljno tih zraka prolazi kako bi prouzročilo ozbiljnu štetu. UVC zrake su najopasnije, ali srećom, ozonski omotač ih reflektira pa ne dolaze do Zemlje. Najviše se izlažemo suncu do osamnaeste godine, pa je važno da roditelji poučavaju kako sigurno uživati u zabavi na suncu. Odgovarajuće mjere predostrožnosti mogu uvelike smanjiti mogućnost da dijete razvije oboljenja kože. Treba uzeti u obzir i da je
dječja koža do pet puta tanja i ima manje pigmentacije nego koža odraslih, pa su i samozaštitni mehanizmi manje razvijeni, stoga je mlada koža posebno osjetljiva na UV zračenje.

Ono što je važno je da sebe i svoju obitelj pravilno zaštitite od izlaganja suncu i štetnim UVB zrakama. Iako su zaštitne kreme dobra zaštita, često zbog nepravilnog i nedovoljnog nanošenja njihova zaštita nije dovoljna, pa je od izuzetne važnosti prehranu obogatiti antioksidansima koji će pružiti dodatnu zaštitu. Antioksidansi štite naše stanice od štetnog djelovanja sunčevog zračenja, u našem tijelu djeluju kao čistači slobodnih radikala čime sprječavaju ili popravljaju već nanesenu štetu tako što blokiraju put slobodnim radikalima.

Odličan izbor među dodacima prehrani za djecu su Salvit Multi V žele bomboni u obliku medvjedića s okusom limuna, maline i naranče. Sadrže vitamine A, C, D, E te vitamine B skupine, od kojih vitamini A, C i D pridonose normalnoj funkciji imunološkog sustava, dok vitamini C i E doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Salvit Multi V pružit će vašem djetetu dodatnu zaštitu od štetnog sunčevog djelovanja na njegov organizam.