NOVOSTI

Osnovna škola Gustava Krkleca škola prijatelj Kids Fashion Weekenda


Osnovna škola Gustava Krkleca smještena u srcu Novoga Zagreba, u naselju Travnom, još od 1977. godine. Od toga dalekoga rujna pa do danas naraštaji i naraštaji učenika prošli su kroz njene klupe. Svojim uspjesima, prijateljstvima i ljubavima oni su obogatili Školu, ona gradila njih. I kako ju  sada predstaviti  u nekoliko rečenica? Kako u nekoliko rečenica izložiti sve ono što ju čini posebnom, drugačijom od drugih?

Je li to voćnjak koji raste, cvijeta i rađa u sjeni mamutice? Voćnjak čijim je plodovima rodnih godina kuhan pekmez od šljiva u našoj školskoj kuhinji.

Ono što našu školu čini posebnom mnoštvo je raznovrsnih  izvannastavnih aktivnosti; likovna grupa, dramska skupina, plesna skupina 5+5, i ine.  Među njima svakako treba spomenuti Školske prometne jedinice čiji članovi patroliraju naseljem i reguliraju promet u njemu, također su poznati po zapaženim uspjesima na županijskim i državnim natjecanjima, baš kao i mladi robotičari ali i mnogi drugi.

Već od 2006. godine stekli smo međunarodni certifikat ekoškole i pripadamo šestoj generaciji ekoškola  te s ponosom dižemo Zelenu zastavu pri obnavljanju statusa svake dvije godine.

Domaćini smo općinske smotre Lidrano za područje Novoga Zagreba i Brezovice  i domaćini Glazbenih večeri zajedno s Glazbenom školom Zlatka Balokovića koja je svoje sjedište našla u našoj Školi.

Ponosimo se himnom Žubor života, uglazbljenim stihovima pjesnika čije ime nosi naša škola kao i školskim listom Krgus kojem je ime dala naša učenica davnih dana.

Vesele nas uspjesi naših sportaša o čemu svjedoče mnogobrojne diplome, medalje i pehari koji krase prostorije naše Škole, a taj sportski duh već godinama pokazujemo na Gustavijadi, našem školskom sportskom natjecanju.

Teško je navesti sve naše uspjehe i posebnosti i pri tome nekoga ne zaboraviti, ali ono što nas posebno veseli i što njegujemo svih ovih godina humanitarni je aspekt, poticanje učenika i roditelja da pomažu onima kojima je pomoć najpotrebitija.  Naši učenici uz potporu svojih obitelji sudionici su i nositelji brojnih humanitarnih akcija Crvenoga križa i Hrvatskoga Caritasa. Unatoč teškim vremenima senzibiliziramo ih za potrebe drugih ljudi.  Jer dobar čovjek je samo onaj koji prepoznaje tuđe potrebe i u svakom trenutku spreman je pomoći.IMG_6377

Na Kids Fashion Weekendu, učenici novinarske sekcije OŠ Gustava Krkeca pratit će revijei aktivnosti te poput pravih novinara i fotografa imati pristup press dijelu KFW-a, a njihove će fotografije i članci biti objavljeni na stranicama Kids Fashion Weekenda. Također, cijela se škola priključila humanitarnoj akciji Djeca, djeci te će učenici škole donirati odjeću, obuću i igračke drugoj djeci u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zagreb.