NOVOSTI

Meralys – Sinergija lijeka i mora


Sinergija lijeka i mora

Dodana vrijednost u proizvodu za odčepljivanje nosa za djecu i odrasle .

Meralys je inovativni lijek za nos u spreju, koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u prednosti da lijek za otčepljivanje nosa sadrži i morsku vodu, koja podržava prirodne mehanizme obnove nosne sliuznice.

Ne manje važna je i činjenica da je preparat opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih filtera sprječava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans. Ova karakteristika vrlo je bitna jer mnoge studije pokazuju da benzalkonij – klorid i slični konzervansi u sprejevima i kapima za nos oštećuju nosnu sluznicu. Meralys time predstavlja novu generaciju sprejeva za nos.

Meralys dolazi kao sprej za nos u dvije jačine, za djecu i za odrasle. Djeluje brzo i dugo, dovoljno da pacijent može neometano funkcionirati tijekom dana, ili se dobro odmoriti tijekom noći unatoč simptoma koje uobičajeno prate prehladu ili rinitise uzrokovane peludnom alergijom.

Meralys je nastao iz vlastitog razvoja JGL-a hrvatske farmaceutske tvrtke iz Rijeke, ujedinivši dugogodišnje iskustvo u proizvodnji lijekova, sterilnih otopina, te preparata na osnovi morske vode.