NOVOSTI

Callegari-talijanska škola mode i dizajna nastavlja suradnju s Kids Fashion Weekendom


Na Kids Fashion Weekendu će i ove godine, u suradnji s Callegari – talijanskom školom mode i dizajna, biti prikazane kolekcije polaznika programa Modni stilista odjeće. Osim toga, Callegari vizažisti će također biti zaslužni za svu šminku na našim malim manekenima te će se pobrinuti da nam manekeni budu lijepi, slatki i baš kao što bi i trebali biti – djeca! 🙂

U nastavku donosimo kratku biografiju polaznika koji će svoje kolekcije izlagati na Kids Fashion Weekendu:

 

DOROTEA STANIŠAK

Polaznica programa za modnog stilista Talijanske škole mode i dizajna Callegari. Nakon studija na TVZ-u, okreće se svojoj prvoj ljubavi-modi. U skorijoj budućnosti bi se voljela predstaviti široj javnosti s vlastitim brendom, na čemu trenutno marljivo radi. Njezini su uzori Rachel Zoe, Giambattista Valli, Elie Saab i mnogi drugi čije je kreacije uvijek iznova  inspiriraju i motiviraju. Smatra da bi se svaka žena u odjeći koju nosi trebala osjećati kao nečija muza. Upravo joj je to nit vodilja kroz rad.

JUDITA JERKOVIĆ

Mlada Judita ima 21 godinu i rođena je u Zagrebu gdje je završila jezičnu gimnaziju i glazbenu školu. Pjeva i glumi u Medley teatru.  Želi nastaviti svoje obrazovanje na Tekstilno tehnološkom fakultetu te se baviti  glazbom i modnim dizajnom, a želja joj je u budućnosti otvoriti vlastiti butik.

BARBARA JUGOVAC

Diplomirana inženjerka arhitekture. Oduvijek ju je zanimala umjetnost, ručni rad i razni drugi vidovi kreativnosti. Posljednjih se godina posvetila stvaranju, koristeći medij tekstila. U školi Callegari, nakon završenog programa za modelista, s veseljem nastavlja obrazovanje za modnog stilista.

LEJLA OMEROVIĆ

Polaznica škole mode i dizajna Callegari. Ovo je njezino prvo izlaganje modela i ulazak u vrlo zanimljiv svijet mode.

ANDREA ŠKET ŠKOMAC

Andrea je po zanimanju diplomirana ekonomistkinja. Nakon dugogodišnjeg rada u struci i rođenja djece, odlučila se u slobodno vrijeme posvetiti svojoj ljubavi prema umjetnosti, modi i dizajnu. Stoga je, kako bi proširila vidike na tim područjima i potaknula razvoj kreativnosti za koju smatra da oduvijek nosi u sebi, upisala Callegari.

FRANCESCA VALENTINA SABLJIĆ

Najmlađi sudionik na Kids Fashion Weekendu,  od 4. razreda osnovne škole sanjala je da će postati modna kreatorica. Nakon završene srednje škole likovnih umjetnosti, upisuje  Callegari gdje napokon započinje ostvarivanje njezinog  dugogodišnjeg sna.

NIVES OBRVAN

Dubrovkinja koja se u rodnom gradu bavi turizmom i ugostiteljstvom, dolazi u Zagreb i upisuje školu Callegari, kako bi ostvarila svoj san iz djetinjstva – da postane modni kreator.  Kao djevojčica, naime,  crta odjeću koju za nju šije njezina majka.  Nastupom na Kids Fashion Weekendu započinje ostvarenje sna iz djetinjstva, da kreira haljinice koje će nositi neka druga djeca.

ANAMARIJA ŠTREK

Odlučila se baviti modom jer jako voli crtati i kreirati. Nakon završene srednje školu za modu i dizajn želi  unaprijediti svoje znanje o tekstilnim materijalima i naučiti izrađivati i kreirati odjeću te upisuje školu Callegari. Radi kao dizajner odjeće tijekom stručnog usavršavanja u Italiji kamo je, kao odličnu učenicu,  šalje zagrebačka Obrtnička komora.  Nada se da će joj Callegari pomoći da postigne veliki uspjeh te jednog dana otvori svoj atelje.

Mentorica: Ana Maria Ricov

Polaznicima u izradi modela s kojima će se  predstaviti na ovogodišnjem Kids Fashion Weekendu pomaže Ana Maria Ricov, predavač nastave u programu Modni stilist odjeće škole Callegari.